Selecteer een pagina

Nieuws

Broeckx: alweer 75 jaar een betrouwbaar familiebedrijf

Inmiddels is het alweer 75 jaar geleden dat Broeckx begon als een transportbedrijf. Het bedrijf is door de jaren heen geprofessionaliseerd en overgedragen aan de tweede generatie en ondertussen staat de derde generatie in de startblokken. Door onze relaties volledig te ontzorgen en kwaliteit hoog in vaandel te stellen, mogen wij met trots zeggen dat Broeckx al jarenlang een betrouwbaar familiebedrijf is.

De historie: van transport naar kunststof recycling

Hoewel Broeckx begon als een transportbedrijf, heeft het de bedrijfsactiviteiten in de jaren 80 uitgebreid met kunststof recycling. Later, in de jaren 90, is de transporttak zelfs afgestoten en heeft Broeckx zich volledig gefocust op de inzameling van bedrijfsmatig kunststof afval. Momenteel sorteert Broeckx Plastic Recycling BV deze kunststoffen en zet deze af bij recyclers waardoor het materiaal op een verantwoorde en duurzame wijze opnieuw ingezet kan worden.

Broeckx vandaag de dag

Ondertussen is het bedrijf uitgegroeid tot één van de grootste spelers in Nederland en België. Dit heeft Broeckx waargemaakt door zich te focussen op lange termijn relaties met toeleveranciers en afnemers. Hierdoor wordt met de meeste bedrijven reeds decennialang samengewerkt.

“De focus ligt vandaag de dag dus op het circulair inzetten van de door ons ingenomen kunststoffen. We zien het verwerken en opnieuw inzetten van de materialen dan ook als onze verantwoordelijkheid. Door op deze manier te werken kunnen wij onze relaties volledig ontzorgen.” aldus Ad Broeckx, CEO van Broeckx Plastic Recycling BV.

Indrukwekkende cijfers

Doordat Broeckx de meerwaarde ziet van betrouwbaarheid, professionaliteit en kwaliteit zijn ze in staat om indrukwekkende cijfers te presenteren. Zo heeft Broeckx in het jaar 2020 door haar bedrijfsactiviteiten ruim 90.000 ton Co2 bespaard, ontzorgen ze momenteel 274 bedrijfslocaties en zijn ze actief in meer dan 15 landen. Door de kennis en ervaring van de afgelopen jaren is Broeckx dé partner als het aankomt op de recycling van kunststoffen.

“Bij Broeckx geloven we in langdurige relaties gebaseerd op wederzijds vertrouwen. In goede, maar juist ook in slechte tijden.” – Ad Broeckx

Enthousiast om met ons samen te werken? Neem contact met ons op.