Selecteer een pagina

Nieuws

De vier redenen waarom plastic recycling bijdraagt aan een duurzamere wereld!

Het recyclen van plastic voor een duurzamere wereld; een veelbesproken onderwerp waar iedereen graag aan meewerkt. Maar waarom is plastic recycling nu eigenlijk belangrijk? Hoe draagt dit bij aan een circulaire economie? En wat is een circulaire economie eigenlijk?

Zo min mogelijk afval en negatieve milieueffecten, terwijl tegelijkertijd de waarde van materialen, grondstoffen en producten wordt gemaximaliseerd; dat is een circulaire economie. Het recyclen van plastic is hier een belangrijk onderdeel van. Dit zijn de redenen waarom:

 

Vermindering van afval

Plastic recyclen vermindert de hoeveelheid plastic afval die naar stortplaatsen of verbrandingsovens gaat. Hierdoor wordt de druk op de afvalverwijdering kleiner en wordt de hoeveelheid plastic die in het milieu terechtkomt, beperkt.

 

Besparing van grondstoffen

Plastic recyclen maakt het mogelijk om bestaande plastic materialen opnieuw te gebruiken. Hierdoor wordt voorkomen dat er nieuwe grondstoffen worden gewonnen. Dat is goed nieuws! Dit helpt namelijk bij het behoud van natuurlijke hulpbronnen zoals aardolie. Deze natuurlijke hulpbronnen zijn nodig voor de productie van plastic.

 

Besparing van energie

Het vergt minder energie om plastic te recyclen, dan wanneer er nieuw plastic wordt gemaakt uit ruwe grondstoffen. Door plastic te recyclen, worden energiebesparingen gerealiseerd. Daarmee kan de ecologische voetafdruk van plastic productie worden verminderd.

 

Bevordering van duurzaamheid

Plastic heeft een negatieve impact op het milieu. Door het plastic afval te reduceren en plastic te hergebruiken, verminderen we de uitputting van natuurlijke hulpbronnen. Daarnaast besparen we 3kg CO2 per ton gerecycled materiaal in relatie tot de productie van de nieuwe korrel.

 

In de overgang naar een circulaire economie is plastic recycling een onmisbaar onderdeel. Broeckx Plastic Recycling is een belangrijke pijler in dit proces. Wij zamelen uw plastic in middels eigen transport, pers containers, open containers, gaaskooien en kunststof bakken. Wij zeggen dan ook niet voor niets: uw plastics, onze zorg.

 

Benieuwd hoe wij uw organisatie kunnen ontzorgen?

Op het gebied van inzamelen en sorteren van plastic afval, beschikt Broeckx Plastic Recycling over vele mogelijkheden en jarenlange kennis en ervaring. Meer weten over onze diensten of het algehele recycleproces van plastic? Neem dan gerust contact met ons op!