Selecteer een pagina

Over ons

Plastic Recycling Group BV

De Plastic Recycling Group BV heeft twee zusterbedrijven, Broeckx Plastic Recycling BV en Mega Plastics BV. Beide ondernemingen zijn al tussen de 30 en 40 jaar actief in de kunststofrecycling. Hierbij richt Broeckx Plastic Recycling BV zich op de inzameling, sortering en handel van kunststoffen binnen Europa. Mega Plastics BV richt zich op de afzet en verwerking van de kunststoffen buiten Europa, met name in Azië. Samen zorgen haar zusterbedrijven ervoor dat de Plastic Recycling Group BV een oplossing voor bedrijven kan bieden van het begin tot het eind, waarbij het hele traject verzorgd kan worden, van ophaling van uw kunststof afvallen tot het terug leveren van granulaten of producten van gerecycled materiaal.

 

“Wij werken al zolang samen met Broeckx, omdat wij overtuigd zijn van hun flexibiliteit aan de ene kant en aan de andere kant dat ze steeds correct zijn met hun prijzen. Daarnaast is ook het wettelijke kader in orde.”

Ronny van Hoorebeke

SCHMIDT Belgium

Historie

Het bedrijf is in 1946 gestart als transportbedrijf. Door de jaren heen is het bedrijf geprofessionaliseerd en overgedragen aan de tweede generatie. Begin jaren 80 is het bedrijf gestart in de kunststof recycling en in de jaren 90 is de transporttak afgestoten en is men zich gaan focussen op de inzameling van bedrijfsmatige kunststof afvallen.

Door zich te focussen op lange termijn relaties met toeleveranciers en afnemers, wordt met de meeste bedrijven reeds decennia lang samen gewerkt. Hierdoor is het bedrijf uitgegroeid tot een van de grootste spelers in Nederland en België. Waar de focus in het verleden enkel lag op het transport en in de handel van kunststoffen, ligt vandaag de dag de focus op het circulair inzetten van de door ons ingenomen kunststoffen. Wij zien het verwerken en opnieuw inzetten van de kunststoffen op een verantwoorde en duurzame wijze dan ook als onze verantwoordelijkheid. Hierdoor kunnen wij onze relaties volledig ontzorgen.

Meer weten? Wij nemen graag contact met u op!

Plastic Recycling Group BV

Notelstraat 47
5085 ET Esbeek
Nederland

v

Bereikbaar via mail en telefoon

info@broeckx.nl
+31 (0)13 516 92 14