Selecteer een pagina

Nieuws

VVD op werkbezoek

Op 10 februari hebben we bezoek gehad van Ruben Brekelmans, VVD kandidaat voor de tweede kamer op nummer 30. Met Ruben is uitgebreid gesproken over onze activiteiten en wat we doen in onze branche. Daarbij is gesproken over de maatschappelijke en politiek-bestuurlijke perceptie waar we als branche mee te maken hebben. Tevens is toegelicht welke innovatieve plannen we hebben, welke uitdagingen  we in de uitvoering van deze plannen hebben en hoe de politiek in Den Haag ons hierbij kan ondersteunen. Ruben neemt 3 inzichten mee naar Den Haag naar aanleiding van ons gesprek :

  1. Een sterke overheid is nodig om regels te handhaven. Anders houden ‘cowboys’ zich niet aan de milieuregels. Dan lijden de goeden onder de kwaden en halen we onze duurzaamheidsdoelen niet;
  2. Zorg dat het loont om te investeren. Dit vraagt om de juiste financiële prikkels. Om echt circulair te worden moet de hele keten van plastic en kunststoffen sluitend zijn. Nu vallen er gaten omdat het niet rendabel is om te investeren;
  3. Betrek de praktijk bij het maken van nieuw beleid. Er zijn regels en formulieren die in de praktijk niet werken. Deze vormen dan al snel een papieren werkelijkheid.

Het was een zeer prettig gesprek en we zijn blij dat we op deze wijze de dialoog met de politiek kunnen aangaan! We willen Ruben hartelijk danken voor zijn bezoek en interesse in ons bedrijf en wensen hem veel succes bij de aankomende verkiezingen!