Selecteer een pagina

De toekomst is Extract

Met de exportban in 2026 wordt het verboden om plastic buiten de EU te exporteren. Extract Plastics biedt hierin een innovatieve oplossing en start hiermee de nieuwe standaard op het gebied van
plastic sortering.

De nieuwe sorteerlijn sorteert plastics op basis van kleur, type plastic en hun chemische eigenschappen, namelijk op MFI! Door deze werkwijze te hanteren kan er gesorteerd worden op 5 hoogwaardige categorieën LDPE-folies.

Join the revolution!

Nieuwe generatie
Plastic sortering

Met deze nieuwe generatie plastic sortering wordt er gericht op de toekomst. Deze innovatieve sorteerlijn werkt volautomatisch en verwerkt 13.5 ton aan plastic per uur.

Z

Sortering op kleur, type en MFI

Z

Ruwe, zuivere materialen voor de recycling industrie

Z

Ontlastend voor leveranciers en recyclers

Z

Lokaal in Nederland

Z

Meer dan 150,000 ton aan C02 besparing

2016

Ontstaan van het idee om een nieuwe manier van plastic sortering te onwikkelen.

2024

Lancering van Extract Plastics en de start van de constructie van de nieuwe sorteerlijn.

2026

De Extract sorteerlijn draait volledig automatisch en is klaar voor de Europese export ban.

De exportban van 2026

Jaarlijks wordt er vanuit de Benelux 500.000 ton LDPE plastic geëxporteerd. Momenteel zijn we voor de recycling van deze plastics als sector namelijk nog steeds afhankelijk van landen buiten de EU. Ondanks dat heeft de Europese Unie besloten dat er vanaf 2026 geen plastic naar buiten Europa (non-OECD) geëxporteerd mag worden. Echter, zonder opschaling van sorteer- en recyclingcapaciteit zal het plastic enkel geschikt zijn voor zéér laagwaardige inzet, storting of verbranding. Extract Plastic heeft hiervoor echter de oplossing. Door haar nieuwe manier van plastic sortering kunnen deze LDPE plastics wél op een hoogwaardige wijze en op grote schaal worden gerecycled binnen Europa.

Meer weten? Wij bellen u graag terug!

Extract Plastics

Notelstraat 47
5085 ET Esbeek
Nederland

v

Bereikbaar via mail en telefoon

info@broeckx.nl
+31 (0)13 516 92 14