Over ons

Broeckx Plastic Recycling BV

Broeckx Plastic Recycling BV is gespecialiseerd in het inzamelen, sorteren, transporteren en afzetten van gebruikte plastic verpakkingen binnen Europa. Al ruim 40 jaar zamelt het familiebedrijf industriële afvalplastics in bij productie- en opslagbedrijven, distributiecentra, supermarkten, oud papier inzamelaars en afvalinzamelaars en bedient zij haar klanten van de juiste kwaliteit gesorteerde plastics voor herverwerking. Door deze diensten op een eerlijke en transparante wijze aan te bieden aan onze zijn we in staat samenwerkingsverbanden aan te gaan met onze leveranciers en afnemers, die jaren lang en soms al decennia lang, blijven voortduren. Hierbij wordt nagestreefd om de klanttevredenheid (service + betrouwbaarheid) te blijven verbeteren, de milieueffecten te verminderen en de kosten nog beter te beheersen (prijs/kwaliteit). Ook zijn wij voor u de sparringpartner als het aankomt op het opnieuw inzetten van uw eigen kunststof afvallen in bijvoorbeeld nieuwe producten.

 

Broeckx Plastic Recycling BV blijft zich verder ontwikkelen als specialist op het gebied van inzameling en sortering en bewerking van recyclebare kunststoffen. Het bedrijf heeft samen met haar zusteronderneming Mega Plastics BV een wereldwijde afzet met een gezonde spreiding qua afzetlanden en afnemers. Hierbij wordt samengewerkt met afnemers en verwerkers die het materiaal een verantwoorde verwerking garanderen binnen de vigerende regels voor milieu en Arbo.

Het succes van het bedrijf is gebaseerd op ondernemen in win-win situaties met haar relaties en een solide groei van de activiteiten met verantwoorde investeringen. Broeckx Plastic Recycling BV staat voor oplossingsgericht, circulair, flexibel en betrouwbaar. Met als doel op deze wijze onze bijdrage te leveren aan een duurzame wereld, voor de volgende generaties!

Historie

Broeckx Plastic Recycling BV is in 1946 gestart als transportbedrijf. Door de jaren heen is het bedrijf geprofessionaliseerd en overgedragen naar de tweede generatie. Begin jaren 80 is het bedrijf gestart in de kunststof recycling en in de jaren 90 is de transporttak afgestoten en is men zich gaan focussen op de inzameling van bedrijfsmatige kunststof afvallen.

Door zich te focussen op lange termijn relaties met toeleveranciers en afnemers, wordt met de meeste bedrijven reeds decennia lang samen gewerkt. Hierdoor is het bedrijf uitgegroeid tot een van de grootste spelers in Nederland en België. Waar de focus in het verleden enkel lag op het transport en in de handel van kunststoffen, ligt vandaag de dag de focus op het circulair inzetten van de door ons ingenomen kunststoffen. Wij zien het verwerken en opnieuw inzetten van de kunststoffen op een verantwoorde en duurzame wijze dan ook als onze verantwoordelijkheid. Hierdoor kunnen wij onze relaties volledig ontzorgen.

Veelgestelde vragen

Kan ik zomaar materiaal aanleveren op jullie locatie?

Het beste is om op voorhand even te bellen met ons. Wij kunnen dan vertellen of het door u aangeboden materiaal te verwerken is door ons.

Wie vallen er onder de Plastic Recycling Group?

Onder de Plastic Recycling Group vallen Broeckx Plastic Recycling BV en Mega plastics BV. Broeckx Plastic Recycling BV is het bedrijf dat actief is binnen Europa. Mega Plastics BV houd zich bezig met alle activiteiten buiten Europa, zoals Azië

Welke certificering hebben jullie allemaal?

We hebben diverse certificering. Enkele voorbeelden zijn de NIWO certificering, ISO 9008 en ISO 14001. Wilt u weten welke certificering we nog meer hebben of bent u een relatie en wilt u een kopie hebben van de certificaten. Stuur dan een e-mail naar info@broeckx.nl

Zijn er kosten verbonden aan het leveren van kunststoffen?

Over het algemeen zijn er geen kosten verbonden aan het leveren van de kunststoffen. Afhankelijk van de kwaliteit en de hoeveelheid die aangeboden word kan er zelfs een vergoeding tegenover staan.

Kan ik altijd landbouwfolie aanleveren?

Landbouwfolie zamelen wij slechts 2 dagen per jaar in. Indien u hier meer informatie over wilt of een vraag hebt, stel hem dan via een e-mail aan Landbouw@broeckx.nl

Tot hoe laat kan er gelost worden?

Er kan gelost worden van 7:00 uur tot 16:30 uur. Wilt u  het zeker weten? Bel even en vraag naar de planning, wij denken graag met u mee!

Ik ben op zoek naar materiaal, welke kwaliteiten kunnen jullie mij aanbieden?

Stuur een e-mail naar info@broeckx.nl en geef aan naar welke kwaliteiten u op zoek bent.

Meer weten? Wij bellen u graag terug!

Broeckx Plastic Recycling BV

Notelstraat 47
5085 ET Esbeek
Nederland

v

Bereikbaar via mail en telefoon

info@broeckx.nl
+31 (0)13 516 92 14